најава на активности

Нема најавени активности...

zacekori_napred-baner
9-fakti-za-fondaciite
9-fakti-za-makedonija
п а р т н е р и
настани и новости
Општо

ПРОМОЦИЈА И ДЕБАТА ЗА МАКЕДОНСКОТО ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „10+1 ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ“


[Sep 20 2018 ] На 22 септември 2018 година, во Салон 19.19 во КИЦ, со почеток во 19.30 часот, ќе се одржи промоција и дебата за македонското издание на книгата „10+1 прашања и одговори за македонското прашање“ од Костис Карпозилос и Димитрис Христопулос, во организација на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија.

Општо

ПОЧЕТОК НА ИНФОРМАТИВНА ГРАЃАНСКА КАМПАЊА „ЗАЧЕКОРИ НАПРЕД! ИЗБОРОТ Е ТВОЈ“


[Sep 10 2018 ] Граѓанската иницијатива „Зачекори напред“, започнува информативна кампања преку која, во наредните три недели, на граѓаните ќе им овозможи подобар пристап до релевантни информации поврзани со придобивките и предизвиците од зачленувањето во Европската Унија и НАТО.

Граѓанско учество за општествена кохезија | 2018

БУДЕН ТЕАТАР ЈА ЗАПОЧНУВА КАМПАЊАТА „МИЖИ! ЗАМИСЛИ ПРОМЕНА.“


[Sep 7 2018 ] Буден Театар ја започнува кампањата „Мижи! Замисли промена.“ преку која се стреми да ги поттикне возрасните граѓани и децата активно да се вклучат во мапирање на еколошките проблеми и да „замислат“ можни решенија за почист и поубав град.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ПРИДОНЕС НА ФООМ КОН ПОЛУГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА СТРАТЕГИЈАТА ЗА РЕФОРМА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА


[Aug 21 2018 ] Фондација Отворено општество – Македонија на Повикот до граѓанските организации, распишан од страна на Министерството за информатичко општество и администрација, достави свој придонес кон полугодишниот извештај за Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ОБЈАВЕНИ ШЕСТ АНАЛИЗИ ОД МОНИТОРИНГОТ НА РЕФОРМАТА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА


[Aug 15 2018 ] Во рамки на проектот “Граѓанска алијанса за транспарентност” објавени се шест анализи од мониторингот на реформата на јавната администрација спроведени од грантистите дел од првиот повик од грантовата шема во рамки на проектот Граѓанска алијанса за транспарентност.

Општо

ЏОРЏ СОРОС МНОГУ ВЛОЖИ ВО ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАТИЈА, А СЕГА СЕ ПЛАШИ ДЕКА ЈА ГУБИ БИТКАТА.

Од Мајкл Стајнбергер


[Jul 25 2018 ] Неговите непријатели го опишуваат како семоќен, но милијардерот филантроп смета дека неговата политичка оставина никогаш не била во поголема опасност.

Општо

ФИЛОЗОФИЈАТА НА ЏОРЏ СОРОС И НЕЈЗИНАТА ФАТАЛНА МАНА


[Jul 17 2018 ] За разлика од повеќето милијардери, Џорџ Сорос не е плутократ кој нема допир со реалноста туку провокативен мислител посветен на прогресивните идеали, што ги прави неговите неуспеси да бидат многу важни.

пронајди
Pravata_na_gragjanite
п у б л и к а ц и и